Angol gyerekeknek

Érdemes már gyerekkorban elkezdeni az angol tanítását?

Angol gyerekeknek

Minél hamarabb kezdjük el az angol nyelv oktatását, annál könnyebb megértetni a tárgyi lényeget, ez idősebb korban pedig egyre nehezebbé válik.

Idősebb korban sok ember már nem tudja felvenni a versenyt és hamar elveszíti az érdeklődését az angol és más idegen nyelvek tanulása iránt. Ilyenkor már különösen fájó, ha szabadidőnkben magánórákra kell járnunk, csak hogy megszerezzük a hőn áhított nyelvtudást.

A fiatalok jóval könnyebben tanulnak, így nem is kérdés, hogy a gyermekek angoltanítása az egyik legjobb befektetés, ami a későbbiekben biztosan meg fog térülni, hiszen gyermekkorunkban jóval kevesebb tanulással érjük el ugyanazt a szintet, mint a későbbiekben.

Ön és gyermeke akkor járnak a legjobban, ha az angol nyelv oktatását minél előbb elkezdik. Speciális és a gyermekek számára a leginkább hasznos módszereket kell használnunk annak érdekében, hogy gyermekünk minél előbb megismerkedjen az angol nyelv szépségeivel és elsajátítsa a kommunikációhoz szükséges nyelvtudást. Fontos hogy a tanulás játékos és a gyermek szintjének megfelelő legyen. Így biztosan élvezni fogja az órákat és könnyebben koncentrál majd az angol tanulására.

Nem is kérdéses, hogy angolul tudni jó és nagy előnyben vagyunk a többiekhez képest(már gyermekkorban is), ha meg tudjuk magunkat értetni idegen nyelven is. Nem jövünk zavarba, ha mondjuk a számítógép angol nyelvű szöveget dob elénk, vagy ha éppen egy angol nyelvű weblapra tévedünk. Napjainkban minden az angol nyelvről szól és aki nem rendelkezik megfelelő nyelvtudással, az az élet minden területén hátrányba fog kerülni!

Otthon könnyebben tanítható az angol?

Gyakran felmerülő probléma, hogy a gyermeknek valahogy el is kell jutnia az angoltanárhoz, ami persze szervezést igényel és ezt nagy valószínűséggel az amúgy is időhiánnyal küszködő szülőknek kell majd megoldania.

A tapasztalat az mutatja, hogy ismerős környezetben a gyermekek oldottabban, felszabadultabban viselkednek és persze az angol alapjait is jóval könnyebben tudják elsajátítani. Éppen ezért kérésre akár az Ön otthonába is tarhatjuk az órákat, így megkímélve az egész családot a különböző fáradalmaktól.

Angoltanítás gyerekeknek

Milyen angoltanárt válasszunk?

A tanfolyam jó választás lehet, de nagyon sok múlik az angoltanár személyén és a csoport összetételén. Fontos hogy a szintfelméréstől függően legyen besorolva a gyermek és a képzettségétől, angoltudásától függően kapja a későbbi feladatokat. Természetesen a nyelvtudást is karban kell tartanunk. Ha nem a megfelelő ember foglalkozik az Ön gyermekével, akkor évekig tanfolyamokra fog járni, ami nem kevés pénzbe fog majd kerülni.

Egy gyermek angol, vagy más idegen nyelvre való tanítása mindig nagy felkészültséget igényel. Ők inkább a szituációkból tanulnak és a nyelvtani szerkezeteket is úgy használják csak, hogy nincsenek tudatában ennek. Rövid ideig tudnak csak koncentrálni, így a száraz és unalmas nyelvtani részeket is más úton kell megközelítenünk. Előnyben részesítik és jobban is fogják érteni a közvetlen emberi reakciókat. A játék útján képesek a hatékony tanulásra, így nagyon fontos hogy örömmel és vidámsággal párosuljon az angol tanulása.

Jómagam 5 évig jártam tanári szakra az Egyesült Államokban, ahol a gyermektanítás egyedi, speciális módszereit tanultam meg, amit azóta is sikeresen tudok hasznosítani. Régóta tanítom az angolt gyermekeknek és nagy örömömre közülük már sokan junior nyelvvizsgát is szereztek.

Fontos, hogy a gyermekek ismerjék a betűket(legalább kezdeti szinten), ez a hatékony angol oktatáshoz szinte nélkülözhetetlen, ezért csak abban az esetben tudok segíteni, ha az Ön gyermeke már legalább iskolás korú.

Az iskolában megtanítják az angolt?

Gondolt már arra, hogy az Ön gyermek hogyan fogja megtanulni az angol nyelvet? Sajnos a legtöbb szülő egy karlegyintéssel elintézi az egészet. Majd az iskolában megtanulja! Majd később beíratom valamilyen angolos tanfolyamra!

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy az iskolai nyelvoktatásból, középiskolából, vagy egyetemről kikerülő fiatalok jelentős részének komoly gondjai akadnak a nyelvek elsajátításával. Csak nagy nehézségek árán jutnak hozzá a szükséges alap, vagy középfogú angol nyelvvizsgához, mely már alapfeltétele egy diploma, vagy egy jó állás megszerzésének.

Angol oktatás gyerekeknek

Sok fiatal nem is veszi komolyan a nyelvtanulást, amiben azért a diákok mellet hibásak az angolul ugyan jól beszélő, de a tanításhoz, motiváláshoz kevésbé értő tanárok is. Rengeteg felsőoktatásban tanuló diák esik abba a hibába, hogy a nyelvtanulással akár a végsőkig is képes kivárni. A fiatalok ilyenkor komoly gondban vannak, hiszen már mindennel végeztek, de a nyelvvizsga hiányában nem jutnak hozzá a diplomájukhoz. Ilyenkor aztán gyorsan magántanár után néznek és próbálják minél előbb megszerezni az angol nyelvvizsgát, mindezt úgy, hogy közben munkát vállalnak egy képzettséghez, papírokhoz nem kötött szerepkörben. Mit gondol, gyermeke nem örülne, nem lenne hálás Önnek, ha most megspórolná neki ezeket a kellemetlenségeket?

Meghívom, hogy nézzen körül honlapomon, valamint olvassa el írásaimat. Remélem elnyeri tetszését és hamarosan tanulóim közt tudom Önt is köszönteni! Ne halogassa tovább, kérje ingyenes próbaóráját most! Ha bármilyen kérdése lenne a szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor bátran keressen, szívesen segítek!

Elérhetőségek

Nagy Péter, USA Diplomás Magántanár
1061 Budapest, Deák tér
Skype: angol20000
info@angol-tanar.net